nieuws

Wall House tijdens Pinksteren geopend: “Tentoonstelling ’thuis’ te zien”

nieuws

Grand Theatre ademt dit weekend hiphop: “Jammer dat hiphop weinig kansen krijgt op festivals”

De noordelijke hiphopscene is dit weekend neergestreken in het Grand Theatre. Stichting Noordstaat presenteert in het theater Re:Sources. Een gesprek met Karin Cecilia van Noordstaat.

nieuws

Twee minibiebs in brand in Haren, onderzoek naar brandstichting

In Haren heeft in de nacht van zaterdag op Pinksterzondag brand gewoed in twee minibiebs. De politie doet onderzoek naar brandstichting.

nieuws

Handig in de Buurt ontvangt twee giften: “Lijkt me heel leuk om in De Geheime Tuin iets met muziek te doen”

Handig in de Buurt in de wijk De Hoogte heeft afgelopen week twee bijzondere giften ontvangen. Eén van de giften bestaat uit muziekapparatuur. En dat heeft Conny Eldering op een idee gebracht.

nieuws

Schade bij brand in café winkelcentrum Lewenborg

In een café in winkelcentrum Lewenborg heeft zondag in het begin van de middag brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

nieuws

Twee zeearenden geboren in De Onlanden: “Dit is heel erg bijzonder”

In natuurgebied De Onlanden zijn de afgelopen dagen twee zeearenden geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten noemt het een hele bijzondere gebeurtenis omdat het om een jong paartje zeearenden gaat waarbij dit hun allereerste legsel…

nieuws

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de gemeente is inmiddels 850 keer ondertekend. In de gemeente staan de bestaande ateliers onder druk.

nieuws

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken of jeugdelftallen ook op zondag hun competitie af kunnen werken. Dat heeft Jongman toegezegd naar aanleiding van een motie van…

nieuws

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het voertuig werd een half jaar geleden gepresenteerd.

nieuws

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is ongeveer 5 kilometer lang.

nieuws

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op een regen- en onweersbui toe. Qua temperatuur verandert er de komende dagen weinig.

sport

Hardlopers Lemmink en Hendrikse van Team 4 Mijl in de prijzen bij NK 10 kilometer

De atleten Nik Lemmink en Tom Hendrikse, beide van het Groningse Team 4 Mijl, hebben zaterdag respectievelijk zilver en brons gewonnen bij het NK 10 kilometer op de baan.

sport

1J: Doek valt voor GRC Groningen, PKC’83 heeft kans op periodetitel

GRC Groningen is zaterdagavond in de voorlaatste competitieronde gedegradeerd uit de eerste klasse J. PKC’83 maakt nog een kans op een vervangende periodetitel. HZVV werd in deze klasse kampioen door een 4-3 zege bij DZOH.

sport

Be Quick 1887 leeft nog na zege op Pelikaan S

Be Quick 1887 won zaterdagavond in eigen huis met 2-0 van het al gedegradeerde Pelikaan S uit Oostwold. Voor de stad-Groningers kan het in de strijd tegen degradatie uit de vierde divisie D daarom nog…

nieuws

Agressieve man bedreigt omstanders met kapotte fles

Agenten hebben zaterdagavond op de Beren in de Korrewegwijk een agressieve man aangehouden die omstanders bedreigde. Dat meldt de politie op sociale media.

nieuws

Dorpstoneel Westerbroek zoekt het door spelerstekort nu in de wijde omgeving: “kom erbij”

Al zo’n honderd jaar bestaat in Westerbroek, vlak over de gemeentelijke grens de toneelgroep Violeria, of voluit ‘Vooruitgang is onze leuze en rederijken is aangenaam’. Maar daar dreigt een einde aan te komen door een…

F
U
R